Symbolen

 

Met de op de verpakking afgebeelde symbolen kun je snel zien waar een vloerbedekking voor geschikt is.
"Euronorm" test laminaatvloeren o.a. op slijtvastheid , vuilafstotendheid, kras- en stootvastheid, kleurechtheid en de mate waarin een vloer bestand is tegen inbranden door sigaretten.

 

21 Huis, slaapkamer, logeerkamer
22 Huis, eetkamer, kinderkamer
23 Huis, trap, hal, gang en keuken


31 Hotelkamer, klein kantoor
32 Kantoor, kleine winkel, hotel lounge
33 Groot kantoor, grote winkel, aula

Laminaat Symbolen Dankzij de hoog-kwalitatieve HDF-plaat is de invloed van relatieve vochtigheid zeer gering, in vergelijking met de andere houtachtige materialen zoals bv. massief hout, spaanplaat, enz.
Op het eerste gezicht hardnekkige vlekken zoals, lippenstift of nagellak kunnen met aceton verwijderd worden. De vloer ziet er weer als nieuw uit. De vloer bestand tegen lokale belasting zoals bv. naaldhakken en langdurige puntbelastingen van stoelen, kasten, tafelpoten, bedpoten, enz...
Naaldhakken of bureaustoelen op wieltjes geen probleem Stoel- en meubelpoten bekleden met viltjes of met kunststofdopjes. Zand en steentjes op de vloer moeten vermeden worden. Door bv. een mat aan de deur te leggen. HET DOORGANGSGELUI Is het geluid dat, bij het belopen van laminaatparke waarneembaar is in de ruimte eronder. HET REFLECTIEGELUID Is het geluid dat in de ruimte zelf waargenomen wordt.
Bij renovatie is Laminaatparket de ideale oplossing omdat er geen structurele aanpassingswerken voor nodig zijn. U plaatst dit parket bovenop een bestaande tegelvloer, plankenvloer, kortharig tapijt, linoleum, enz.. Een brandende sigaret die valt en gedurende enkele seconden blijft liggen, laat niet het minste spoor van inbranding of verkleuring achter op laminaatparket.
Op laminaatparket hoeft morsen geen ramp te zijn. Vuil kan simpelweg met een licht vochtige doek verwijderd worden, zonder enig spoor na te laten. Dankzij de grote dichtheid van HDF is laminaatparket t.o.v. parket en zachte vloerbekleding zeer moeilijk ontvlambaar. Dit garandeert een veel langere evacuatietijd in geval van brand.

Laminaatparket weerstaat aan veelvuldige slijtage-belasting zonder hiervan enig gevolg te ondervinden Laminaatparket toont ook na jaren gebruik geen verkleuring. Dit is zeer belangrijk voor de herinrichting van een interieur.
 
Tapijt Symbolen Tapijt met een decoratieve functie. Dit tapijt is niet getest op slijtvastheid.
Tapijt geschikt voor slaapkamers.. Tapijt dat in woonsituaties geschikt is voor ruimten waar gebruik wordt gemaakt van (zit) meubelen met zwenkwielen. (wielbreedte minimaal 2cm.)
Tapijt geschikt voor huishoudelijk gebruik in woon- kinder- en hobbykamers. Tapijt dat in werksituatiesgeschikt is voor ruimten waar gebruik wordt gemaakt van (zit)meubelen met zwenkwielen. (wielbreedte minimaal 2 cm).
Tapijt geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik in woonkamers en gangen. Tapijt geschikt voor ruimten waar vloerverwarming is toegepast als bijverwarming.
Tapijt geschikt voor zeer intensief verkeer. Antistatisch tapijt Tapijt waarbij de kans op elektrostatische schokken minimaal is.
Tapijt dat in woonsituaties geschikt is voor gebruik op trappen met afgeronde treden. Tapijt dat niet bijdraagt aan ontstaan van brand.
Tapijt dat in werksituaties geschikt is voor gebruik op trappen met afgeronde treden. Tapijt geschikt voor gebruik in ruimten waar het tapijt incidenteel nat wordt.